Az alapítvány

 image002

Alapító Okirata

Preambulum

Alulírott Alapítók 1989. december 11-én létrehozták az Ariadne Gaia Alapítványt, amelyet a Fővárosi Bíróság 1991. január 14-én kelt 8. PK.64.670/ 2 ügyszámú végzésével, 1005 sorszám alatt nyilvántartásba vett.

A Fővárosi Bíróság 1999. június 8-án kelt 12. Pk. 64670/9. sz. végzésével az Alapítványt közhasznú szervezetté minősítette.

1.         Az Alapítók:

  • Ruzsa  Ágota
    cím: 2090 Remeteszőlős, Patak sétány 86.

elhunyt

  • Scherbák Viktorné Sinai Magdolna
    cím: 1026 Budapest, Nagyajtai u.4/b
  • Szepes Mária (Szepes Béla Miklósné)
    cím: 1026 Budapest, Júlia u. 13.

2.         Az Alapítvány neve: Ariadne Gaia Alapítvány

3.         Az Alapítvány székhelye: 1148 Budapest, Szervián u. 20. I. em. 2.

4.         Az Alapítvány célja: a társadalomban, a gazdaságban és az egyénben kibillent egyensúly helyreállítása a harmonikus, fenntartható fejlődés megvalósítása érdekében. Az ehhez szükséges transzformációs folyamatok alapja a holisztikus szemléletű oktatás, gyógyítás, fejlesztés, a transzperszonális pszichológia és a tanuló társadalom alapját képező rendszerelvű gondolkodás és képességfejlesztés.

Ennek keretében:

–          Olyan módszert és szemléletet ad át, amely által az egyén és a közösség közvetlen felelősségét és transzcendens, több dimenziós létét felismerve autonóm módon vezérli életét a teljesség felé.

–          Olyan projekteket kezdeményez és támogat, melyek a fentiek szellemében igyekeznek a hétköznapi élet minőségét megváltoztatni, különös figyelmet fordítva a segítői, oktatói és vezetői szerepekben dolgozókra, a fiatalságra, az esélyegyenlőségre szorultakra az esélyegyenlőség hiányával élőkre (nők, betegek, megváltozott munkaképességűek), valamint olyan szervezeti kultúra kialakítására, amely a fenntartható fejlődésre koncentrál.

–        A XXI. század alapvető kihívása a fenntartható fejlődés értékei mentén történő társadalmi, gazdasági és környezeti egyensúly megteremtése, az azt szolgáló szervezeti kultúra kialakítása. Ennek érdekében személyi, szakmai és szervezeti fejlesztést szolgáló tevékenységet végez.

–          A felnőttképzés területén a hagyományos módszerek mellett az euroatlanti módszerek meghonosítása, amely az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges képességet fejleszti

–        Mindezt felnőttképzési programok, tanfolyamok, konferenciák, nemzetközi tapasztalatcserék, kutatás és könyv-, hang- és videó kiadványok elkészítése és kiadatása révén igyekszik megvalósítani.

Bank: Rendezvényeket minden érdeklődő számára elérhetővé akarjuk tenni. Ugyanakkor a költségek fedezéséhez támogatásokat alapítványunk szeretettel fogad a Magnet banknál vezetett számlánkra: 16200106-11566841


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s