Charon Intézet: Az Időtlen Bölcsesség iskolája

Időtlen Bölcsesség – Ageless Wisdom
Gyakorlati misztikusok tanuló-fejlesztő közössége

Gyakorlati misztikusoknak nevezzük azokat, akik a lelkiélet és a szellemtudományok ismeretében képesek az Élet áramlásának örök változását megjeleníteni saját életükben és szűkebb és tágabb közösségeikben.
A lélek és szellemtudományok tanulói, ie. a Belső út vándorai saját megértésükön keresztül önmaguk és közösségük sorsának, minőségének és feladatának megértése és megélése által vallások, szellemi irányzatok feletti tudatossággal, a kapcsolatok és lelki-szellemi összefonódások felismerése által törekszenek életüket a közjó felé irányítani. Röviden: Belső fejlődésüket a a közjó szolgálatának útján szolgálják. 

Mi az alapítványban számos fontos, e magatartást és tudást teremtő XX.századi képviselő gondolatait elérhetővé tesszük, szelleméségükben gyökeredző  és a korunk szükségleteire reflektáló teremtő térben átadjuk mindazoknak, akik velünk járnak az úton.   Tanítás-Praxis-Szolgálat.

Közvetlen tanítóink

W.Charon szellemisége, akinek hagyatéka, özvegye, Sinai Magdolna

Magdi néni
Magdi néni

Ágota2 ~065halálát követően, Ruzsa Ágota, AGA társ-alapító gondozásába került. Igazán értékes szellemi és  kulturális búvárkodásra ad alkalmat a XX.század magyar-budapesti összművészeti világa, és az  ezoterikus-okkult tanulmányozás iránt érdeklődőknek. Mondhatjuk, hogy legértőbben és közösséget,  társadalmat gazdagítóan testvére, Szepes Mária volt képes ezt a tudás hagyatékot a leghitelesebben a  köz számára is foghatóan átadni írásaiban, interjúiban.
Ennek ellenére fontos, hogy a tiszta és eredeti forrást megismerni vágyóknak is legyen lehetősége az elmélyülésre.
Ez a hagyaték sok más ember, tanítvány életét gazdagon inspirálta, a belső úton elindította, vagy épp találmányokra ösztönözte és ezért nevét – iránta való tiszteletből – felvette.

Алиса_Анна_БейлиAlice A.Bailey tanításai,
Az AGA hosszas, 18 éven át tartó gondozásában egy-egy írása is átkerült a magyar, hazai terekbe és hívásunkra Gill Wright, spirituális tanító, gyógyító 1990. óta tanítja és közvetíti az Ősi Bölcsesség metafizikáját, és a 30 év alatt már 2 tanárkéző eredményeként számos résztvevő beépíti itthoni munkájába és az ő klienseik vagy tanítványaik révén gazdagik a mély forrás ismerete.

Beinsa Douno tanítása és szellemisége, amely magyar nyeven nem nagyon ismert, holott a kelet-Európai szellemi tradíció egyik kiemelkedő megszólaltatója. Itt együttműödünk a plovdivi bolgár szellemi iskolával. 

Gill Wright,Metafizika oktatónk, UK
Gill Wright,Metafizika oktatónk, UK

 A Charon Intézet négy alapvető céllal jött létre:
A Tudomány és Hagyomány találkozásai pontainak bemutatása

1.
Kiadás: A Hagyomány feldolgozása és bemutatása: Charon és AA Bailey és Beinsa Douno írásainak és szellemiségének elérhetővé tétele: kiadás  
Tanítás: A szellemi hagyomány, az Ősi- Kortalan Bölcsesség tanításainak tiszta és előítéletmentes közvetítése

3.,  Sangha
Egyéni és Közösségi Praxis a munkásságuk által inspirált közös szellemi térben. A munkásságuk által inspiráltni, kölcsönös támogatást nyújtani egymásnak.

3. Szolgálat
Az átmenet korát éljük ( Charon és Douno és Bailey) és hogy a “túlsó partra” igyekvőket támogatássuk, akár a “kis halál”, akár a nagy halál útján. 
Új Kor-Új világ születését segítő projektcsírásk keltetése, fejlesztése, melyek a mindenkori szükségletekre válaszoló kezdeményezések  

—————————————————————————————————————

Szepes Mária Viktor Charon ihletett testvére és tanítványa,  majd kísérő útitársa a közös alkotásban élete végén egy interjújaban így szól:  itt megnézhető. 

Charon Intézet: Az Időtlen Bölcsesség iskolája” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s