Dialógus- Október 25.

Mikor a jelen a feloldatlan múlt árnyéka.

Kollektív sebeink kollektív gyógyítása: Együtt és közösen a felfordult világunkban

Október 25-n közösen beszélgetünk, érzéseinket és gondolatainkat átszövő múltunk szövedékét oldva, hogy jövőnket az integrált jelen teremtő terébe hívhassuk.

OKTÓBER 25. 6h-8h este, ZOOM online beszélgetés.

Jelentkezési link ide kattintva.  https://forms.gle/GEevtzZyaJWk9MM3A

Itt úgy beszélgethetünk, hogy a meggyőzés helyett a megértés, a legyőzés helyett a személyes tapasztalatainkból és vallott értékeinkből szőtt tudásunk összeérintésére teszünk kísérletet. A bohmi dialógusban a gondolataink kifejezése és a többiekre figyelés és befogadás sziv-tudat tere nyílik ki, általa mélyebb megértés, tágasabb kapcsolódással és nyitottabb jelenléttel gazdagodhatunk. S talán töredezett világunkba némi koherenciát teremthetünk.

A beszélgetéshez KÉT részletet ragadtunk ki, melyek elolvasását kérem tőletek.

Részlet az 1. írásból, melyet itt lehet olvasni.

“A legkiegyensúlyozottabb erkölcsi rendszerrel a nem szélsőséges konzervatívok rendelkeznek.”
“Haidt szerint a mai baloldali és liberális gondolkodásmód szélsőségesen kulturalista. Túl nagy jelentőséget tulajdonít az emberi viselkedésben a racionális gondolkodásnak, és túl optimista a környezet viselkedésre gyakorolt hatását illetően. Az emberi természetet kizárólag a szabadság dimenziójában tudja általánosságként kezelni, minden más meghatározottságot kulturális esetlegességnek tekint, amely könnyedén – neveléssel, felvilágosítással, törvényhozással – módosítható. “

és itt az írás az ÉS-ből:
https://ariadnegaia.com/miert-hulyek-a-konzervativok-es-miert-erkolcstelenek-a-baloldali-liberalisok/