SZERTÉR KÉPZÉS

A szakrális demokrácia személyes és közösségi dialógikus tér, ahol  dialógikus kapcsolatba kerülünk önmagunkkal és társainkkal és a tágabb világunkkal.

13006753_10154139688325742_1620781288402211238_n
Mindful (tudatos, együttérző, szeretet alapú) TérTeremtő Társadalom fejlesztése érdekében

Pszicho-Spirituális tudatú közösségekfejlesztés. A jelenLét, (mindfulness) és dialógus alapú, szer-etet és rend-szer vezérelt szakrális tér, melyben a demokrácia, a vezetés, a személyes és társas élet terei is más értelmezést és minőséget kapnak.

KIKET VÁRUNK?
Olyan személyeknek, akik saját életterükben, lakóközösségükben szeretnének bábáskodni olyan ön-és társsegítő, fejlesztő és támogató terek működtetésében, ahol – ismét csak az élő szervezetek és a teremtő terek szellemében – a hangsúly az ön- és társas fejlesztésre épülő kölcsönös, támogató belső munkára, teremtő figyelemre és személyes életünk vezetésére épülő öko-spirituális tudatosság erősödését szolgálják. Az átadott ÉS gyakorlott módszerek ezt biztosítják és általuk biztonságos közösség alakulhat ki az ország és a Kárpátok számos pontján.
1970509_10153398663075744_3000107733314882932_nAz átalakulás korát éljük, benne számos izgalmas új lehetőséggel és, de egyúttal komoly kihívásokkal is. Ehhez építünk magunknak egy “védőhálót, ahol ” bebábozódhatunk” és pillangóként kirepülve új életünk és közösségünk hasznára vagyunk. 
1970509_10153398663075744_3000107733314882932_nEzek a Szer Terek: a szeretet, a szerető emberi rend alapján kivirágzó teremtő érendszerek – reményeim szerint hozzájárulhatnak biztonságot, megértő társas támogató körök kialakulásához,és az elkövetkező, mély polarizációban klikkesedő, harcot éltető társadalmi közegben fényjelekké válhatnak.  
MIT TANULHATSZ?
Önszerveződő, önfejlesztő és önnön határainkat meghaladni képes alkotó közösségeket szolgáló módszerek alapjainak értő átadása.

Alapmódszereink:
Mindfulness alapú-éber jelenLét, amely Hál’Istennek, egyre nagyobb elismertséget és hangsúlyt kap a társas közösségekben is: oktatás-nevelés, szülő, vezető, gyógyító, gyógyuló, tanuló és dolgozó körökben egyaránt.
CoCounselling, amely 2016-ban volt 30 éves a hazai körökben, és ami sok sok embernek adott inspirációt, élet erőt és életteret. Teremtő figyelem-érzelmi katartikus belső oldás és kreatív jövő teremtő páros munka.
Asszertivítás, a hiteles kommunikáció és hatékony jelenLét.
Teremtő, kiengesztelő Dialógus, az összhangot, megértést és elmélyülést segítő módszereket a Nobel díjas kvantum fizikus, David Bohm alapozta meg és számos irányba elágazó módszertanok alapjául szolgált. A Café dialógusok, a teremtő tér módszertára kerül itt megismerésre.
Korlátozó hiedelmeink, önsorsrontó széttöredezett tudatunk és téveszmék csapdái e  teremtő tér áramlásában életünk kibontakozódásában segít.
SzerTér állítás, amikor a rendszerdinamika, a rendszerarchetípusok és a hellingeri állítás találkozik a teremtő, együttérző terekben.

Öko-spirituális szemlélet a gyakorlatban, amely az ökológiai tudat, az élő rendszerek, a mező-kvantum tér és a 7 sugártan metafizikai rendszereinek alapvetésére építve egy olyan látásmódot és értékrendet ad át, melyben képesek vagyunk személyes és közösségi, társadalmi és lelki folyamatainkat a tudatfejlődés keretrendszerében értelmezni.

Kiegészítő módszertanok, csak olyanok lehetnek, melyek az alapozást követően az önvezérelt gyakorlásba integrálhatók mindenki számára.
melyek később igény szerint bekerülhetnek a SzerTér módszertárába, ilyen pl.

Bach Virágterápia, melyet Magyarországon mi ismertettük meg az érdeklődőkkel legelőször. E.Bach épp azzal az eltökéltséggel dolgozta ki módszerét, hogy mindenki képes legyen ezt saját és társai támogatására alkalmazni. 

Sámán utazás: A személyes belső önfejlesztő folyamatok egy másik alapmódszere még a belső utazásnak, mikor az alapok lerakását követően a személyes és csoportos gyakorlásra van csak szükség. 
Haptonómia?: A gyógyító érintés művészete, mely során fókuszált és értő belső munka alapjaival barátkozhatunk meg.
FÖLDELÉS A SAJÁT KÖRNYEZETÜNKBEN:

 • egy közösség teremtése és/vagy aktív részvétel e szemléletben egy már létező közösségben
 • öko-tudatos életmód, benne kapcsolódás a legyen egy ágyásod, stb mozgalomhoz
 • esetleg lehet még integrálni a közösségi szigetek mozgalmat

  Elméleti háttér: 
  A Hagyomány, az Időtlen Bölcsesség és az ezt átszövő, életre keltő új kori tudományos felismerések közös szintézisbe szőve.

  Részletesebben erről olvashatsz az Ariadne Gaia Alapítvány Belső útak honlapján.

  A program vezető kiképzője Ruzsa Ágota
  . ÉS természetesen az elmúlt évtizedekben őt is inspiráló mesterei és kollégái -útitársai is felkérést kapnak, hogy osszák meg velünk tapasztalatukat és tudásukat.
  A tanulás módszertana: a dialógikus, közösségi tanulás szellemében kerül megtartásra… benne számos a képzői és résztvevői előadás, tréning munka, reflexió és egyéni és csoportos fejlesztés, és cselekvés alapú tanulás–projekt munka és közösségi szolgálat. 

————————————————————-
Ez a kiképző program szakmai alapozást jelent a másik kiképzésünkhöz is, ami a  Mester Facilitálás I.Teremtő Dialógusok facilitálása.
E kettő természetesen kölcsönösen erősíti egymást. Az egyik inkább az egyéni fejlődést szolgálja, míg a másik a rendszerszintű, közösségi fejlődésnek akar teremtő teret biztosítani. 

Anyagi hozzájárulás: 
Akinek a projekt és jövőkép tetszik és szeretne benne alkotó, tevékeny módon elköteleződni és a hálót velünk együtt szőni, azoknak természetesen a részvételi díj is ezzel arányosan változik. Aki csak a tudást és tapasztalatot akarja, de nem tervezi, hogy velünk a továbbiakban együtt dolgozzék, őt is nagy szeretettel várjuk, de az anyagiakban más feltételeket tudunk biztosítani.
Lásd mindkét esetben a jelentkezési lapot.  

SZERTÉR KÉPZÉS” bejegyzéshez ozzászólás

 1. […] SoL képzés: Február. 4.  Részletesebben itt olvashatsz róla és jelentkezni is tudsz.    Szer Tér-Wisdomweavers coaching Az Ariadne Gaia támogatásában. Nyitó-alapozó SzerTér -Wisdomweaversa hétvége 2016 pünkösd […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s