Mély demokrácia

A diaLogos, az “értelem és jelentés áramlása” – David Bohm értelmezésében.

A mély demokrácia alapját – A.Mindell megközelítésében – a dialógikus látásmód gyökereit a tudati terekben ( érzelmi és értelmi szövedékben – meghúzódó zárványok oldása biztosíthatja. Mit értünk ez alatt?  A sérelmek, traumák  – személyes és kollektív  tudati tereinkben – önmaguktól nem oldódnak, hanem legjobb esetben is csak háttérbe húzódhatnak, látszólag eltűnhetnek, de gondolati mintázatainkban ( feltételezések és előítéletek ) meghatározzák döntéseinket és cselekedeteinket.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ennek oldására törekedjünk képzéseinken, társadalmi transzformációt alakító dialógus műhelyeinkben és a Jeles napokon tartandó foglalkozásainkon.

Dialógus képzéseink alapja a bohmi megközelítést támogatja egy olyan közösségi térben, ahol sokkal erősebb a vita, a veszekedés és sajnos az erőszak.

TTD – tudatos térteremtő dialógusaink a nemzetközi Art oh Hosting ( The World café és társ módszerei) által igazi, nagycsoportos közösségi eszmecserére-eszmélésre ad lehetőséget egy egy kulcs témában.

TTM a Jeles napokon: itt a társadalmi transzformációt szolgáló műhelyünkben a mély tudati dimenziókat – a mély demokrácia, a katarzis, a család- és rendszerállítás, az éber tudati jelenlét és a rendszerszintű összefüggések felismerése által akarjuk oldani a rég múlt sebeit, hogy az itt és most jelentudatában tiszta jövőt teremtő biztonság és bizalom alakulhasson ki, ami a teremtő attitűd megerősödésével új megoldásokat hozhat a XXI.sz. korában.
Ilyen Jeles Nap számunkra a

  • holokauszt ( cigány-zsidó üldöztetés) napja
  • a háború ( I.és II.vh) áldozatai
  • az 50-s évek meghurcoltatása

Ennek megfelelően örömmel tartanánk műhelyeinket olyan helyeken, mint pl. a Terror Háza, a Holokauszt múzeum vagy haláltáborok és csatamezők, vagy cigány-roma központok, mint a FROKK.

Mindez alapvetően társadalmi gyógyulást eredményez, hogy az ” élet szövedéke” ismét eggyé és egésszé válhasson és az áldozat-elkövető közötti rendszerszintű felismerések és katarzis alapú oldások a fél-elemtől a szer-elemig eljutva a Szeretet, mint kohéziós-összetartó erőtér a társadalom holisztikus-fenntartható fejlődését szolgálja.

Jelentkezésed-érdeklődésed és együttműködő támogatásod várjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s