Mód-SzerTár

Szervezetek, emberek és Rendszerek, a szeretet tere, ahol a belső mag megerősödik, személyes képességeink, a belső teremtő tér gazdagik. Emellett persze a megtanult eszköztár, kommunikációs és terápiás kultúra, a figyelem ereje és a felajánlások helyes alkalmazása és időzítése és a rendszeralapú dinamikák ismerete szintén fontossá válik.

A Jelenlét központ keretében alkalom nyílik elmélyült belső munkára, amely számos módszer megközelítés szintézisében éri el a kívánt hatást. Ilyen módszer a családállítás-szervezet állítás, rendszerelvű és inspiratív Coaching és az AI-pozitiv pszichológia alapú megközelítés és a bohmi dialógus, valamint az irodalomterápia.

Módszertani, fejlődést és kibontakozást szolgáló eszköztárunk nagyon gazdag.
A Családállítás az alkotó, formáló, teremtő térben életre keltett családi rendszerekkel foglalkozik, és benne a belső átrendeződés, oldás és kötés erejében új lehetőségeket nyit meg a személy életében. A Családállítás az alkotó, formáló, teremtő térben életre keltett családi rendszerekkel foglalkozik, és benne a belső átrendeződés, oldás és kötés erejében új lehetőségeket nyit meg a személy életében.

Co-counselling ülések, vagy csoportos foglalkozások során, aki a figyelmet kéri-kapja–egy szerződéses viszonyba lép a másikkal és ez azt jelenti, hogy a figyelmet adó és kapó személy egyaránt vállal pl. 50-50 percet mindkét szerepben… és azt is hogy a kettejük “ülésében” mindketten rendelkeznek hasonló és mindkettő ember által megtanult felajánlási eszköztárral, amely azonban szigorúan szemelőtt tartja a ” kliens” szerepben dolgozó személy akaratát, melyet ő egyrészt a megválasztott 3 szerződés forma ( szabad-teremtő odaadó figyelem, ua+ némi közösen tanult felajánlás, ua+ erőteljesebb felhatalmazás a felajánlások használatára)…eldöntésével és a téma ( múlt mélységes kútja, ünneplés és önértékelés, jövő tervezés), , a munkamódszer, stb eldöntésével kézben tart… ” The client is in charge’ ahogy szoktuk volt mondani…

A csoportos munka hasonlóan megy, csak épp pl. a kliens által választott szerepjátékban, vagy épp gestaltos elemeket beemelve, vagy a hatványozott csoport figyelemmel, vagy épp a co-creation/társas teremtés keretében akar dolgozni….
Dialógus és a Jelenlét módszerei és szemlélete az egyéni és a csoportos mindfulness, éber tudat alapú cselekvő intelligencia kifejlődését szolgálja.Mindezt megspékeljük a Hétsugártan kozmikus és személyes tereket befogni képes értelmezési térkép olvasásával.
A SzerTér, melyet az elmúlt években egy egy alkalommal meghirdetek, gyakorlatilag egy kicsi ízelítő ebből a módszerből, és mellett még a családállítás és a bohmi dialógus, vagy a 7 sugár metafizika is ízelítőként benne van, mivel számomra  mindegyik a maga sajátos módján a kvantum-telített tér energiamezőjére fókuszálva képes oldást és mélyebb belső átalakulást felszínre segíteni az adott személy saját idejében és ütemezésében, önnön irányítása és társak támogatása által, miközben a 7 sugár pszichológia értelmezési terében ( teremtő élő rendszerében) képes a megtapasztaltakat átélteket a mentális megértés szintjén koherens felismerésekké vinni…
Ez komoly és elköteleződést kiváltó munka, amelynek hatása rendszerességével és kölcsönhatásában mutatkozik meg leginkább.
Ezért mindig egy hosszabb tanulási és gyakorlási folyamatot feltételez, amelyben a co-co alapozó képzése irányított tanulás, lévén hogy a hazai és nemzetközi közösségben egyaránt nagyon fontos a bizalom és biztonság, amely nem a személyből fakad csupán, hanem a közös munka szabályainak és gyakorlatának ismeretéből.  így az alaptanfolyam egyben belépő egy önfenntartó, önműködő, társas tanulási-fejlesztői munkához..
A SzerTér  résztvevői természetesen a hellingeri munkában is résztvesznek, ami nem oly kötött a résztvevőket illetően,  viszont a bohmi dialógus ismételten megkíván némi előtanulmányt és folytonosságot ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa…a Hét sugárról nem is beszélve.
Feltételezve, hogy kialakul a térteremtő dialógusokból ismert Négyszirmú tapasztalás:
  • tanulva tanulok( résztveszek)
  • gyakorló-társas támogató csoportokba, azaz párokban tapasztalok..( gyakorlok)
  • másokat tanítok (tovább adom) az “inas-legény-mester” logikájában
  • hasonló tanulási SzerTerek  közösségében résztveszek és teremtek, ahol az ön-és társas visszacsatolásokban ( self and peer assessment)  biztosítom a továbbfejlődést.

E szavak egy jelentéscsokorba szedve tükrözik azt a belső összetartó és a lényeget kifejező erőt, ami a vezetés, a közösség, és a támogatói jelenlét lényegét alkotja.  Ezt fejleszthetjük és gazdagíthatjuk, erősíthetjük és árnyalhatjuk, ha akarjuk.
Tudjuk, hogy a szív kisugárzása, ( HeartMath ) milyen nagy jelentőséggel bír szellemi képességeink gazdagításában és kapcsolataink finomításában.
Tudjuk, hogy elménk lecsendesítése milyen jelentőséggel bír stressz-mentes, stressz csökkentett életünkre és igy szellemi képességeinkre.
Mindezt tudjuk. Adjunk hát teret és lehetőséget magunknak, hogy ezt gyakoroljuk, fejlesszük és általa magunkat dolgunk elvégzésére és a teljes életre felkészíthessük.

Mód-SzerTár” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s