TH Meditáció

528839_344629815611086_1714211034_n Miért tartunk telihold meditációkat? Mi a valódi lényegük?

1. Egyrészt az ezoterikusok gyakorlatában a meditáció egy olyan használható út, vagy egy működő organizmus, amely a szolgálat útján elérhetővé válik a Hierarchián keresztüli energiaáramlás számára. Igy képessé leszünk befogadni és kifejezni a Hierarchia szándékait itt a Földön.

2. Másrészt ezek a meditációk segítenek kialakítani azt a ritmust, amellyel a minden hónapban jelentkező energiahullám csúcsán lehetővé válik a  Hierarchia megközelítése.

3. Harmadrészt megteremtjük a világ új vallását megalapozó invokacio/evokacio tudományos alapokon nyugvó ritmusát,

A telihold meditációk  hozzájárulnak az emberiség tudatosságának növekedéséhez, amely lehetővé teszi a Hierarchia megközelítését, és Krisztus újra eljövetelét.

Hogyan tartsuk ezeket a találkozókat?

Teliholdkor csoportmeditáció céljából találkoznak az emberek. Az ilyenkor tartott bevezető szövegek célja, hogy eggyékovácsolják a csoportot mentális szinten, és megteremtsék a Hierarchiával való integrált kapcsolatot, amely az egész meditáció alatt, szünet nélkül, erőfeszítésmentesen fennáll maximális hatékonysággal. Ilyenkor az emberek egyetlen szó nélkül érkeznek, majd a végén csöndben távoznak. Az előadások, a beszélgetések és a véleménycserék nem ennek az alkalomnak a témái.

Bevezetés

Ez a szöveg az Arcane Iskola tagjainak, azok barátainak és mindazoknak a meditációjáról szól, akik teliholdkor találkoznak.

Rendszerint a meditációt egy bevezető szöveg előzi meg, amely érinti a Föld spirituális Hierarchiája munkájának, a Tervnek, és a Tanítványok útjának néhány aspektusát.

Miért tartják ezeket a találkozókat éppen teliholdkor?

A fény, a szeretet és az akarat spirituális energiáival telihold idején lehet a legerősebb kapcsolatot teremteni, hiszen a spirituális energia is ciklusokban működik, állandóan az apály és a dagály állapotában van, amellyel az emberek mind egyénileg, mind csoportosan tudatosan kooperálhatnak. A nagy energiaciklusok egyike egybevág a hold fázisaival, és a csúcsát teliholdkor éri el. Ez az az idő, amikor az energia befogadása csoport meditációban a leghatékonyabb.

A Holdnak magának semmilyen hatása nincsen a munkára, de ez a kerek sárga gömb jelzi azt, amikor a Földünk és a Nap – a szoláris központ, a földi élet fizikai tudatosságának, a lélek éberségének, és a spirituális életnek szoláris energiaforrása – között szabad, akadálytalan kapcsolat jön létre.

————-

A telihold meditáció valójában 5 napot foglal magába. Magát a telihold napját, kettő megelőző napot, és kettő azt követő napot.

a, A felkészülés két napja: tedd félre saját személyes és spirituális problémáidat, próbáld megérteni a Tervet, és az erre irányuló saját és a csoport feladatát vele.

b, az éberség napja: a telihold napja. A belső és a külső csoportok közötti kapcsolatteremtés ideje. (Mit kell őrizni és védeni?)

c, a sugárzás két napja: a csoportenergia helyes kisugárzása és felhasználása. Ez magában foglalhatja azokat a gondolatokat, amelyek a szolgálat eszközeiről és a hozzáértő cselekvéseiről szólnak ott, ahol azt a szükség megkívánja.

————————————————-

A teljes anyagot – Teliholdmedit – le lehet tölteni.

Forrás: Lucis Trust, http://www.lucistrust.org

Készült: Ariadne Gaia Alapítvány-Hét sugár Műhely, 1995.
email: ariadnegaia@gmail.com

TH Meditáció” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s