SzerTér

cropped-933911_10152498063884466_387103625_n1.jpgSzerTér –  SzeRek ország-szerte
egy Tudatos, együttérző nemzetközösség érdekében                                 szer-ter

One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.Az ember nem a fény elképzelése által képes a megvilágosodásra, hanem amikor a sötétség láthatóvá, ismertté válik.” Jung
ÉS ekkor ” Ne a sötétség ellen harcolj, hanem fogj egy gyertyát és gyújts világot.”
Isten és magam között állok én.”

SZER = szeretet, rend-szer,szer-tartás,szer-elem,szer-tan,szer-vezet, szer-ves, szer-vezett.

E szó magába foglal számos olyan jelentést, amelynek kialakítása az egyén és a közösség és a tágabb rendszerek szervesülése, a mély megértésből kibontakozó szervesülése által szer-vezett és szer (szeretet-együttérzés) vezette tudatos jelelét alapú társadalmat képes kialakítani.
Szer, amely tanítás és tudás, elmélet és gyakorlat szívbéli átérzéssel, tiszta tudatban fogant megértésben gyökeredző cselekvés.

Bennünk mindez a keleti tanítások dharma, dhamma fogalmához áll a legközelebb.
Ugyanakkor fontosnak, kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a hazai társadalmi tudatba, nyelvhasználatba és gyakorlatba ágyazódjék.

c3a9letfa7.jpgSzerTereink egy 3 + 3 + 1 egészében szervesülnek alkotó szerveződésekké: az együttérző, együttértő, együttműködö tudás teremtő hálózatában.
Szer-tanítások az élő és kozmikus rendszerek ismeretére, (dharma), melyet megerősítés és megérlel a
Cselekvő szeretetben érlelődő közösségek (sangha-communió)) munkája, ahol a partnerség, egyenjogúság és tekintély elvű irányítás helyett együtt és közösen megtanulunk olyan teret tartani, amelyben a teremtő tudatosság képes megnyílvánulni és kibontakozni. Ennek folyamatos erősítéséhez az itt és most reflektáló, befele tekintő (inquiry) dialógikus és meditatív praxisok kísérik, melyeket a
– Személyes és csoportos JelenLét alapú, önfejlesztő és rend-szeres belső praxis, gyakorlás erősít

Célunk, szándékunk, hogy szerTérHáló alakuljon Kárpátok és Duna-szerte, melyben az önfejlesztő módszereket integráljuk élő és dolgozó kis szer-tér közösségek hálózatában. Szeretnénk beszőni a Kárpátokat ilyen teremtő közösségekkel, ahol a cocounselling, az élő kommunikáció, a mindfulnessa dialógus és a szertér állítások módszertani szövedéke megerősíti az önsegítő kis köröket, tereket és személyes és társas reziliencia (rugalmas, változóképes, stresszmegelőző, folyamatos fejlődést biztosító) képességet fejleszt. És így önszerveződő, önfejlesztő ÉS társas támogató körökkel felkészülünk a hétköznapok növekvő kihívására. A program most van kibontakozóban  és egy közös társas dialogikus alapkultúrához hűen, a résztvevőkkel együtt folyamatos finomodással ölt testet. A módszertanokat kiegészíti az AGA alaphitvallását már 26. éve meghatározó, az alapítók szellemiségét követő elköteleződés egy öko-spirituális szellemi alapállás és módszertani háttér, melyet 1970509_10153398663075744_3000107733314882932_nmindenkinek elérhetővé akarunk tenni.

Ehhez SzerTér-JelenLét coachokat és házigazdákat képezünk.
Nyitó-alapozó SzerTér -AGA- hétvége 2016

I.  két hosszú hétvége
II. SzerTér nyári fejlesztő tábor
III. a csoportok szintje és igénye szerinti két hosszú hétvége
IV. mindezek között gyakorlat

Erről ITT lehet olvasni részletesebben és jelentkezni is itt tudsz.

Szervezetek, Emberek és Rendszerek
Teremtő Élő Rendszerei, 
alkotó, gyógyító, fejlesztő műhelyek önszerveződő hálózata,
a szeretet erőterében kibontakozó egyéni és társas fejlődés teremtő terei, melyben a kitáruló szív bizalom közösségeket éltet és ahol társra lelünk, és a társaink közösségében társad-alommá szerveződünk.

Nem sok kell hozzá: 
Ha adott a Jóakarat és Jószándék, akkor a mi köreinket néhány alapmódszertani kiképző és azok gyakorlása mentén szervezzük: 
ÉN-JELENLÉT alapú tudatosság
mindfulness, kontempláció– éber jelenLét – lélek ismeret
ÉN-TE, Társas intelligencia, támogató és együttérző figyelemmel erősítve
co-counselling – teremtő támogató figyelem
élő kommunikáció-asszertív, énerősítő és másokat is éltető
MI, Társas teremtő terek a helyi értékek és érdekek előhívására
térteremtő dialógusok – éltető beszélgetések
szerTér állítások – család és rendszer állítások
rendszerelvű játékok

Öko-spirituális jelenlét a hétköznapjainkban
MI és a Természet
Mi és Gaia és a Világegyetem
A Magyar és Kárpát-medencei Hagyomány és az Időtlen Bölcsesség
(7 sugártan metafizika, a szakrális demokrácia és az élet szentsége)

Ezek a központok a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Mo., az AGA  és partnereink közös támogatásában, elkötelezett önkéntesek és SzerTér coachok-facilitátorok közreműködésével jönnek létre az ország és a régió számos pontján.

E szerterek az elmúlt 30 év munkájának integrált és a társadalmi fejlesztést is szolgáló önfejlesztő körei és az új társadalmi szövedéket “nemezelő” munka.

Buddha képAz AGA új nyelven és az új tudományok felismeréseit is beszőve,  a korszerű módszertanok által segít az átmeneti kor bonyodalmas, néhol érthetetlen és félelmetes időszakában.

E központok célja, hogy olyan önszerveződő és önfejlesztő térháló, teremtő élő rendszerek hálózzák be az országot, amely a jelenben él és a jövőteremtésben, egyéni és közösségi szinteken, képes legyen társul szegődni önmaga és barátai közösségében.

 

 

 

SzerTér” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s