Wesak-Vészakh

Április 25-én, csütörtökön 21:57h ünnepeljük a Bika hava TELIHOLD-ját!  Ez a három nagy telihold-periódus második, a “Wesak/Vészakh Fesztivál” ünnepe.

A Bika telihold meditációs kulcs mondata: ” Látok, és mikor a Szem kinyílik, minden fény.”

 VÉSZAKH

A Vészakh, Buddha nagy keleti ünnepe a legfőbb spirituális hatás napja. Nem csupán megemlékezés, hanem élő esemény, megszentelt szertartás, amely minden évben Buddha, Krisztus és az egyesült spirituális Hierarchia között zajlik, és áldásként árad bolygónkra. Ez a szertartás jelöli a spirituális év csúcspontját, és az egész emberiség törekvésének vitalizálását szolgálja. E napon a megvilágosodás erői, melyek Isten szívéből áradnak, beáramlanak az emberi tudatba.

Jelenleg a keresztény vallás, a buddhizmus és a hinduizmus is más-más spirituális eseményeket tart fontosnak, szent napjaik különböznek egymástól.

De egyre több eltérő hitű spirituális beállítottságú ember kezdi felismerni az azonos szent napok megtartásának fontosságát. Az erőfeszítés egysége erőteljes spirituális erőforrást és egyesült spirituális fohászt hoz létre, amely választ vált ki az evolúciónk mögött álló Lényekből.

Nagy változás és várakozás korában érünk. Világszerte sokan érzékelik, hogy közel a Világ Tanítójának visszatérése. A keresztény hit Krisztusnak nevezi, a Buddhisták Maitreya eljövetelét várják, a muszlimok Mahdi Imam-ért imádkoznak. Minden külső esemény mögött, védőpajzsként, megvilágosodott, fénnyel teli egyének csoportja áll, akiket spirituális Hierarchiának, Illuminatinak, Nagy Megvilágosultaknak vagy a Bölcsesség Mestereinek neveznek. Ez a csoport – az általunk emberi evolúcióként ismert nevezett állapoton túljutva – a fény és szeretet forrásaként áll, és inspirálja, stimulálja az emberi és a planetáris felemelkedést előmozdító erőfeszítéseket.

Vészakh ünnepekor az emberiség azon közös feladata, hogy együttes meditáció és fohász által a fény és szeretet energiáit behívja, nagy impulzust kaphat.

A belső csend fenntartásával, fókuszált figyelemmel a résztvevők beleolvadhatnak ezen szellemi erő áramába, így teljesebben szolgálhatják az emberiség szükségletét. A Vészakh Ünnep öt napos periódusa Bika teliholdkor a teliholdat megelőző két napból, az ünnep napjából és a két rákövetkező napból áll. A telihold pontos órája nagyon nagy jelentőségű, mert ekkor a nap és a föld közvetlen, akadálytalan összhangban állnak. Mintha nyitva lenne egy ajtó a spirituális Hierarchia és az emberiség között, ami a tudat oly mértékű tágulását teszi lehetővé, mint semmikor máskor az év során.

Intenzív erőfeszítésünkkel együttműködhetünk, hogy fokozzuk az emberiség új és szintetizáló erőkre való érzékenységét, amely erők a Vészakh ünnepe során csoportos meditációs munkával szabadíthatóak fel és áramolhatnak be. Május során mindannyian előkészülhetünk a fokozott szolgálat intenzív szent hónapjára.

Aktív csoportbeli részvételünkkel és a Vészakh-ünnep nyújtotta együttműködési lehetőséggel segíthetjük az isteni Terv beteljesülését és a beáramló energiák planetáris tudatba lépését.

(A magyar fordítást készítette: MI-TI-ÉN Alapítvány www.joakaratavilagban.hu  joakarat@joakaratavilagban.hu)

Következő, a “Jóakarat Fesztivál” –  Ikrek teliholdja: 2013. május 25. szombaton lesz, ami egyben az év második tibeti teremtő napja!

 Erősítsük közös meditációnkkal ezt a jelentős időszakot!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s