Alakulás

Olvasni kell. Tudom, ez napjainkban nem a legnépszerűbb  tevékenység. De ígérem, hogy így  pontos és hiteles információt kapsz arról, hogy hova hívlak és hogy rám miként hatott az az út, melyet bejártam eddig, és bár a Te utad mindenképp más lesz, örömmel  kísérlek benne, amíg arra igényt tartasz és biztosíthatlak arról, hogy átalakulásban hasonló úton járó társak, útitársak lesznek veled, ami az utat – ha igényled- megkönnyítheti, bár könnyűvé nem  teheti. Hisz, ahogy Szepes Mária néni fogalmazott, mások dharmáját átvenni nem szabad és lényegileg nem is lehet.. De a szerető, teremtő figyelemben megpihenhetsz és önmagadat átalakíthatod egy magasabb oktávra emelkedve. Lényegedet nem transzformálhatod, de annak esszenciáját kibonthatod és felszínre hozhatod. Hamvas Kati néni mondta anno, hogy az ön- és társas ismeret arra való, hogy megismerjük személyes énünket , mint a jó lovász a lovait, hogy tudjuk mi,mikor és mire való…

430076_305071419558247_301137121_n1986 volt. A csernobili atom katasztrófa hétvégéje. Az ország talán leginnovatívabb kezdeményezésének, az IH nyelviskolának társ-alapítója  és tanulmányi vezetőjeként elvégeztem a  Co-Counselling alapozó képzést John Heron és Mary Corr közreműködésével . Mindezidáig  nem gondoltam volna, hogy milyen belső labirintus k bennem az érzelmi és gondolati szférák köreiben és hogy mindez mily szoros kapcsolatban van testem működésével.

Bár, már ekkor 10 éve  Szepes Mária és W.Charon özvegye, Magdi néni közvetítésében Charon ezoterikus írásainak és szellemi körének tanítványa voltam, az ott megfogalmazott rendszer – az öt ( fizikai-asztrális-mentális: lelki és szellemi ) dimenziós, vagy éppen multidimenzionális ember -alapvetően, a praxis-meditáció és betűgyakorlatok ellenére is csupán elmélet, koncepció volt.
1983 júliusEnnek a munkának köszönhetően szabad választást, szabadságot és megértést élhettem meg, amely a 80s évek végén – nem lebecsülve a hasonló tartalommal kibontakozó össztársadalmi folyamatok hatását sem – elindított bennem egy élmény és tapasztalat alapú tanulási, átalakulási folyamatot.

Mintha a co-counselling és a többi ön-és társas támogató rendszerek megismerése, átélése ( gestalt műhelyek, asszertív kommunikáció,attunement és energia munka), de különösen az odaadó, értékelés mentes tiszta jelenlét ( szabad figyelem) és az ebben feloldódó, áramolni képes érzelmek kifejeződése – kellett volna ahhoz, hogy a szavak és rendszerek élettel, mozgó, induló és – néha akár, indulatba hozó  erővel  –  átmossanak és felmossanak a  véleményem, gondolatrendszerem és mi a helyes és mi a nem jó értékrendszerem kábulatból. Életre kelt bennem a fájdalom, a düh és az öröm. Lassú folyamat indult el, amely mostanra egy kiegyenlítettebb és megbékéltebb, de a cselekvést és tenni vágyat nem elengedő, tehát nem beletörődő, hanem inkább felnőtt állapottá érlelődött.
Persze ez az átalakulás – számos mély és érzelmileg is felkavaró, közösségileg és a társas terekben is változásokat hozó  –  dinamikájával, a fent és lent, a kívül vagyok, vagy belül vagyok kilengéseivel áramlott végig eddigi életemen. Gazdag és sokszínű tapasztalatokkal, kapcsolatokkal és tudásokkal, felvállalt feladatokkal  lett teljes. Mindez a 90s évekre  elvezetett egy átfogó, életünk egészét feltáró és egy értelmezési rendszerbe foglaló tanítóhoz, Gill Wright és az ő közvetítésében átadott  Hét sugár metafizikához, vibrációs gyógyászathoz ( E.Bach) és holisztikus látásmódhoz. Most  már élettel és jelentéssel telítődött  a 03Tanítás és az Ősi Bölcsesség és mint szellemi vezető  és Ariadne fonala Gaia labirintusában,  tovább vitt számos új tudásra és tapasztalatra nyíló kaput kitárva előttem, mint pl.a modern tudományok és azok számos gyakorlati, és élen járó szakmai-szellemi  öko-spirituális alapon vezérelt tudásközössége ( Schumacher College, MIT  egyetem Dialógus csoportja  és a Society for Organizational  Learning –SoL-szervezet átalakító munkássága), a pszichológia humanisztikus és transzperszonális ága ( Surrey egyetem HPRG és Beáta Bishop, ZIST-Ericksoni hipnózis, Hellinger rendszer-családállítása), a humán potenciál és a mezítlábas pszichológia forradalma, a mindezekre támaszkodó New Age ágas-bogas irányzatai, ( Emissaries of Divine Light, Le Plan Healing School) , a közösségi intelligencia társas dialógikus tereit megnyitó kommunikációs forradalom, ( Dialógus, The World café, Large group Technologies, Team Syntegrity, Art of Hosting) amely TérTeremtő  társas tereket  nyitott meg bennem és  munkám alapjává vált. Áldott állapotba kerültem…és hogy mit szültem? mindezen folyamatot, módszert számos magprojektbe, vagy szervezeti keretbe ágyazva idehaza, a mi köreinkben mindezekre nyitott és befogadó emberek közösségében megosztottam, átadtam…( AGA, SoLHu, Védőháló  CoCO, TérTeremtő dialógusok, DunaSpirit )

Odaadó, befele és kifele egyszerre forduló éber jelenlét, amely oly tágas és kiterjedt, hogy képes a támogató és segítő jelenlétben, ami maga a Co-counselling és számos más támogató és segítő módszer alapja, a résztvevőknek életáramot biztosítani, melyben a test-lélek-szellem viszonya átrendeződik, kölcsönhatásaiban újraformálódik és az egyén és környezete életét gazdagítja és erősíti.

A teremtő figyelem elmélyült állapotában képesek vagyunk még nem tudatosított állapotok, érzelmek és gondolatok megismerésére és kifejezésére.

A teremtő figyelem állapotában az élet korábban bosszantó, stresszhatásúnak minősített jelenségei és történései, bár felismerem és tudatosítom őket, másképp hatnak rám és inkább velük,mint bennük érzem magam.
És valóban. Ebben az állapotban én magam is, és ha a segítő helyzetben vagyok, akkor a társam is képes  életét teljesebben és a kibontakozó terek tartó tégelyében megélni.
Ebbe a szer-térbe, a szervezetek-emberek-rendszerek éltető, termető terébe hívlak társakkal, társaiddal  együtt.

558999_385303944877006_273232854_n       Szer-etettel,

                                      Ruzsa Ágota Éva,

Aki jelenleg a Duna szimbólikus áramlásának és vízgyűjtő, teremtő és tér-alakító erejének évezredes, ősi üzenetével a szívében-elméjében.  A Duna Szellemisége kelljen életre bennünk,  hogy a Kárpát- medence  és tágabb régiója gazdag, virágzó, élettel teli, dús és örömteli társas térré alakuljon minden lakóját, élő és mozgó lényét  éltetve, táplálva és átölelve.

„A teljes megértés elhozza az átalakulást. To understand is to transform what is.” J. Krishnamurti.
„ …mert akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” Babits M.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s