Ruzsa Ágota

‘ Szabadnak lenni annyit jelent, hogy az ember a lehető legtöbb időt azzal tölti, amivel igazán szeret foglalkozni. Persze ehhez rengeteg időre van szükség. Ha sokat fogyasztanék, és nagy igényeim lennének, az egész életemet arra pazarolnám, hogy pénzt gyártsak az igényeim kielégítésére, így pedig nem lenne időm szabadon élni” – foglalta össze José Mujica, Uruguay elnöke

Ruzsa Ágota, AGA társ-alapító

Ruzsa ÁgotaRuzsa Ágota,

1988 óta, a Surrey egyetemen végzett tanulmányait követően személyiség- közösség, és szervezet- és személyiségfejlesztő facilitátorként, coach – trénerként  dolgozom. Emellett 1976 óta, a Charon-Szepes Mária szellemi kör tagjaként, majd számos szellemi és spirituális iskola tanítványaként ( Emissary International, A.A.Bailey tanításai, Le Plan gyógyító iskola, TP-Beáta Bishop ) az Ariadne Gaia Alapítvány keretében metafizika oktató, inspiráló coach és tudatos szer-tér facilitátor vagyok.

A személyes és társadalmi átalakulás terén vallom, hogy ennek legfontosabb és legidőtállóbb megközelítését a tudatfejlődése adja…munkámmal ebben az irányban ajánlok tanulási és fejlődési tereket és szolgálok számos belső és külső hívást.

Ebben a legfontosabb talán a meditatív, holisztikus alapokra támaszkodó dialógus, melynek facilitátor képzését 1992-94 között, az MIT Tanulószervezetek Központjában, a W. Isaacs vezette Dialógus facilitátor fejlesztő csoportban alapozta meg számos munkatársával, barátjával együtt. Többek között együtt dolgozott Juanita Brown-nal, a World Café módszerének megalkotójával, akiknek megközelítését integrálta számos hasonló módszerrel  és a Hellinger rendszerállítás és A. Mindell  Mély demokrácia elméleti és gyakorlati folyamataival. A fenntarthatóság kérdésében a Budapest Klub hazai szervezetének aktív, un. kreatív tagja és a társadalmi párbeszéd innovatív módszereinek alkalmazása mellett másik fontos fejlesztési terület az Élő iskolák és az élő közösségek támogatása öko-spirituális módszertanok és rendszerelvű folyamatok mentén.

Society for Organisational Learning,  nemzetközi SoL hálózat hazai hálózatának alapítója.  A tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Mo volt kuratóriumi elnöke. Jelenleg a SoL Intézet igazgatója és a Global SoL vezetőségi tagja.Éveken át oktató volt a fenntarthatóság és a társadalmi dialógus témában a Pázmány P. Tud.egyetem Kommunikációs Intézetében, a nemzetközi SoL coach-facilitátor közösségének tagja. Képzéseiben, munkáiban a fő hangsúlyt a különböző, a dialógust és más együttműködést támogató nagycsoportos, rendszerelvű tudatos térteremtő folyamatokra fekteti, mely alapja a stratégiatervezést, társadalmi megegyezést, konfliktuskezelést megkönnyítő módszereknek.

Hídépítő-összekötő szerepem nem csak a külső terekben él és működik, hanem tudatunk, gondolkodásunk belső tereiben is.

Első aktív és elkötelezett tevékenységemben, mint angol tanár nagyon fontos volt egymás megértése és a legizgalmasabb új gondolatok megértése.  Ezt a 1980-1990 közötti életemben egyrészt mint nyelvtanár a Közgazdasági egyetem Angol tanszékén, másrészt mint a budapesti International House alapító tagjaként és tanulmányi vezetőjeként gyakoroltam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s