Sámán pszichológia

A Magsámánizmus  pszichológiája

A világ különféle tájain kialakult sámánhagyományok azonos megnyilvánulásait gyujti össze a Michel Harner amerikai antropológus által létrehozott fogalom, a Magsámánizmus.
A Sámán világképének jellegzetességei és gyógyító gyakorlatának elemei, jól átültethetőek mai modern kultúránkba,párosulva a pszichoterápiával, vagy önálló önismereti, önfejlesztő, öngyógyító módszerként.
Az alapkurzus betekintést ad a Sámán kozmológiába, és megismertet a megváltozott tudatállapot elérésének egyik módszerével, a sámánutazással.

A megváltozott tudatállapotban olyan  erők, tudások és tapasztalatok birtokába kerül az utazó, mely segíti önmaga belsőfolyamatainak pontosabb megismerésében, problémái megoldásában, autonómiája erősödésében.

A dobolás, éneklés, csörgőzés izgalmas és hasznos segítőtársak a tanfolyam során, a ráhangolódásban és a megváltozott tudatállapot  megtapasztalásában.

A tanfolyamot vezeti a hazai sámán pszichológia meghonosítói:
                              Jonathan Horwitz, antropológus és Rohánszky Magda pszichológus

Rohánszky Magda 1993 óta szervezi, tanulja és gyakorolja a magsámánizmust és a sámán counselling módszerét, melyet az alapítvány rendszeres vendégelőadója, Jonathan Horwitz mellett tanult, majd társsegítőként tanított Magyarországon és Angliában.

Jonathan Horwitz, nemzetközi híru kulturális antropológus, a sámán vallás és praxis elkötelezett ismeroje és gyakorlója.  Munkásságát Michael Harner – A sámán útja c. könyv szerzojével végezte amíg át nem települt Dániába, ahol azóta is él.
Jonathan a Center for Shamanic Studies alapítója és vezetője.

szakmai információ:

Rohánszky Magda – 06304342852

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s