A Jóakarat Napja

 

A FOHÁSZ VILÁGNAPJA

Az ima, fohász és meditáció világnapja – Meghívó jóakaratú emberek részére

A fohász Világnapja az ima és meditáció napja, mikor a különböző spirituális utakon járó jóakaratú férfiak és nők az istenséghez való univerzális könyörgésben kapcsolódnak össze, és a Nagy Fohászt használják. Együtt fókuszálják az emberiség fohászkodó igényét a fényre, szeretetre és spirituális iránymutatásra, melyek az igazság, egység és béke világának építéséhez szükségesek.

Az új évezred kezdetén szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a materialista értékek az emberiséget a mély válság állapotába vezették. Túlélésünk forog kockán, és ezt nemcsak a militarizmus veszélyezteti, hanem a bölcsességnek és annak az akaratnak a hiánya is, hogy tápláljuk az éhezőket, hogy megosszuk bőséges tartalékainkat, és hogy megoldjuk az emberiség sok más kritikus problémáját.

Pedig létezik megoldás. Korunk egyik legnagyobb felismerése, hogy minden élet összekapcsolódik és összefügg egymással. Ma milliók hisznek az emberiségen belüli belső spirituális egységben, amely meghaladja a külső – faji, nemzeti és felekezeti – különbségeket. A jóakaratú férfiak és nők szerte a világban ezen hitüket kinyilvánítják életükkel, ezért planetáris átalakulás folyik. Új, minden népet felölelő civilizáció születik, melynek alapját a közös emberségünk felismerése és a helyes emberi kapcsolatok adják.

A világ problémáit az emberiség hozta létre, és az emberiségnek is kell megoldania azokat. A spirituális élet lényege azonban abban áll, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül. Az istenség energiái bőségesen állnak rendelkezésre. A Fohász Világnapján könyörgünk azon energiák felszabadításáért, amelyek képessé teszik az emberiséget az új civilizáció létrehozására.

A Világ Tanítójának visszatérését napjainkban milliók várják – azok, akik az Avatárt hitük szerint Krisztus, Maitreya, Krishna, Messiás, Mahdi Imam, Bódhiszattva néven ismerik. A Nagy Fohász az emberiség egyik leghatásosabb eszköze ahhoz, hogy felkészítse az emberi tudatot a Világ Tanítójának visszatérésére.

A Nagy Fohász használata világszolgálat, mert közvetlenül a világ mostani szükségletéről szól. Fényre van szükségünk, hogy megvilágítsa az utat és feltárja egy új civilizáció vízióját. Szeretetre van szükségünk, hogy irányítsa az emberek közötti kapcsolatokat, és hogy véget vessen a gyűlölet és elkülönültség uralmának. A Jót-akarás erejére van szükségünk, hogy irányítsa az emberi választást és döntéshozatalt. A Nagy Fohász egyetemes használata a Fohász Világnapján mély spirituális jelentőséggel tölti el ezt a napot, mert egy csatornát épít, amelyen fény, szeretet és erő érheti el, sugározhatja be az emberek szívét és elméjét szerte a világban.

A nagy világvallások ünnepei többségét a holdnaptárhoz igazítják. A Fohász Világnapját is így jelölték ki, a keresztény Húsvét ünnepét két hónappal, a buddhista Vészakh ünnepet egy hónappal követi.

A Fohász Világnapját 1952. óta minden évben világszerte megünneplik: a résztvevők az emberiség egységének, Istennel való kapcsolatunk meglétének és az emberiség felelősségének megerősítésében (az emberiség feladata az isteni Terv valóra váltása a Földön) kapcsolódnak össze.

A NAGY FOHÁSZ

A FÉNYFORRÁSBÓL, MELY ISTEN ELMÉJÉBEN ÉL,

ÁRADJON FÉNY AZ EMBERI ELMÉKBE.

SZÁLLJON VILÁGOSSÁG A FÖLDRE.

A SZERETET FORRÁSÁBÓL, MELY ISTEN SZÍVÉBEN ÉL,

SUGÁROZZÉK SZERETET AZ EMBEREK SZÍVÉBE.

TÉRJEN VISSZA KRISZTUS A FÖLDRE.

A KÖZÉPPONTBÓL, AHOL ISTEN AKARATÁT ISMERIK,

VEZÉRELJE CÉL A KIS EMBERI AKARATOT.

AZ A CÉL, AMIT A MESTEREK ISMERNEK ÉS SZOLGÁLNAK.

A KÖZPONT, MELYET EMBERISÉGNEK HÍVUNK,

A FÉNY ÉS SZERETET TERVÉT TELJESÍTSE BE,

S ÁLTALA GONOSZSÁG LAKÁNAK AJTAJA ZÁRULJON LE.

FÉNY, SZERETET ÉS ERŐ ÁLLÍTSA HELYRE A TERVET E FÖLDÖN.

OM OM OM

www.lucistrust.org, www.ariadnegaia.wordpress.com,  www.joakaratavilagban.hu

A Jóakarat Napja” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s