A kezdetek

Ruzsa Ágota 1976-ban került kapcsolatban egyetemistaként, W.Charon feleségével,Sínai Magdolna majd hamarosan özvegyével, akivel nagyon közeli mentor és szerető ” nagyanyai” és fejlesztői kapcsolatba került. Ennek kiterjesztése képpen nagyon hamar a belső tanulás, a belső út Magdi néni  útmutatása mellett, kilépett sógornője, a két utcával arrébb lakó Szepes Máriával elmélyülő kapcsolatra is.
Mindez először a szerető és támogató családi és befogadó légkörben közösen elköltött karácsonyi misztériumok, a vasárnapi rendszeres közös ebédek és a gyakori találkozásokban jelentkezett…E találkozások egyúttal a tanítványok tanítványainak munkásságához híven elvitt engem a hazai belső utakat járó más kiváló tanítóhoz is, mint pl. Hamvas Béla özvegye, Kemény Kati nénihez.

1988-ban a co-counselling és asszertivítás alapú műhelymunkák és a hazai humanisztikus pszichológia és a korai ( Honti Margó és  Honti László) által felvállalt új utak hatására kimentem Angliába és ott, John Heron alapította Humán Potenciál Kutató csoport képzéseiben és munkájában vettem részt 9 hónapon át, miközben teljesen átitatódtam korai, és akkor Angliában nagyon élénk ökológiai és spirituális és pszichológiai látásmódokkal is. ( Emissary International, Findhorn, Gaia House, Beáta Bishop, etc.)

E találkozások meghatározó erejűekké váltak és mindmáig vezérfonalként átalakították látásmódomat és tevékenységemet.

Igy mikor hazajöttem,  viszonylag hamar ” rendszert váltottam” és korábbi munkámat, Angol tanszék a Közgazdasági egyetemen, International House vezetése, már nem vettem fel…ehelyett elindultam a belső út, a z önismeret és a hiteles kommunikáció végtelen és izgalmas útján.
Igy lett, hogy 1989. nyarán, az első CoCounselling International, 140 fős egervári találkozót megtámogató alapítványt: Védőháló Co-Counselling alapítvány.
Kicsivel később, az angliai lehetőségek hazai megismertetése érdekében, és hogy képzési-fejlesztési kereteinkkel az öko-spirituális látásmódot, és annak  a metafizikai-láthatatlan gyökereit is felerősítő tudást  méltó forrásból és hiteles támogatókkal, de már a mai kor nyelvén kerüljön a hazai érdeklödökhöz.

Ariadne nevet szántam neki, az Ariadne ébredése könyv inspirációjának hatására—ám akkoriban, mi a 38. bejegyzett alapítványként ezt a nevet nem vehettük fel, mert egy légkalapács kölcsönző szervezet neve is ez volt,  így került melléje J. Lovelock könyvének ihletettségében a Gaia név, hisz szándékunk szerint a kibillent egyensúly a földkerekségen és az egyén két féltekéje között és a társadalom férfi és női tagjai között, a világunk un. nyugati és keleti , északi és déli féltekéje között.

Ágota2  ~065 Wictor Charon, aki 1930-tól odaadó belső utat épített és a Forrást soha el nem hagyta miközben az    életet kísérletező látásmóddal, az újra  és a tudományra mindig fogékonyan figyelte és kereste a tanítva  tanulás útját, amely Mária és Charon közös vállalkozásában csak a II. világháború után indulhatott el, de  nyilvánosságban csak kérészéletű volt, hisz hamarosan az ezoteria, a jelenségek világa mögé tekintő  mély, teremtő tudás veszélyesség és nemkívánatossá vált.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s