Rejtett ösvényeken

Az ezoterikus, ie. rejtett  hagyomány köréből két író munkásságát akarjuk elérhetővé tenni, akik a hazai és a nemzetközi szellemi élet kiváló személyiségei, de méltatlanul csak inkább a tanítványok írásait ismerik, mint az ősforrást..

Wictor Charon (Scherbák Viktor) (1907 szept. 17–1976 ok.27), filozófus, zeneszerző, író, nyelvész, asztrológus. Zeneszerzői nevén Galánthay Papír Viktor. A magyar szellemi iskolák és ezoterikus tanítás elkötelezett és talán legelmélyültebb kutatója, írója és tanítója. Szepes Mária, testvérhúga szintén ennek az alkémiai kohónak, belső műhelynek megszólaltatója, a hazai közönség számára értő  megfogalmazója.
Eddig megjelent művei mellett még hihetetlen gazdag hagyaték várja az érdeklődők támogatásában a kiadás lehetőségét. A hagyaték gondozója és a Charon Intézet közös munkában vállalta e munka elvégzését  és a korábbi művek értő és hiteles kiadását, hogy a furcsa és kalóz kiadások megszűnjenek és tiszta forrásból kerüljenek a könyvek Charon barátai és olvasói elé.

Alice A.Bailey
 (1880-1949) munkássága a keleti, tibeti szellemi hagyományok belső irányzatát hozta elérhető közelségbe Djual Khul mester tanítását angolra ültetve, a nyugati érdeklődők számára. A teozófiai társaságból kiválva, az általa létrehozott Lucis Trust támogatásában. A tanítás fő vonala számos ponton összeér Charon tanításával és a Hét sugártan a kozmológia, az asztrológia, a pszichológia és a tudomány számos művelőjének is inspirációt, alap- maggondolatokat adott. Talán a legismertebb  ilyen rendszer, R.Assagioli olasz pszichológus  rendszere a pszichoszintézis, amely a XX.sz. Nagy irányzatainak egyikét alkotja Freud és Jung mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s