JelenLét Transzformációs éves műhely

8782_10201228938388355_1990667742_nA JelenLét Transzformációs éves képzés célja, hogy kisebb-nagyobb önfejlesztő közösségek hálózatát támogató szakembereket képezzen, akik az ön- és társ-segítő módszerekkel gazdagodva tudatos jelenlét alapú térteremtő facilitátorokká válnak és a helyi kezdeményezések kovászai lesznek. 

Az éves képzés az AGA 25 éves évfordulójával indult azzal a szándékkal, hogy ötvözzük és szintézisben foglalva átadhassuk a 25-30 év tapasztalatát minden érdeklődőnek.

Képzés Tematika

I. Az élő és éltető kommunikáció művészete

 Élő, éltető kommunikáció és Teremtő társas figyelem   40 órás képzés, 2 hétvége(5×8óra)

II. KORSZAKVÁLTÁS – 7 SUGÁR metafizika – Mindfulness gyakorlás

A 7 sugár metafizika és a Korszakváltás kihívásainak feldolgozásával  és a Mindfulness/LélekjelenLét fejlesztés személyes és csoportos munka, melynek nyelve és munkamódszere a korábbi alapozó képzésre épül.

III. Öko-Spirituális fejlődés-ÉN, ÉN-MI, MI

Képzés-tanulás és öntanulás mindazoknak, akik az élő és éltető kommunikáció elsajátításával, fejlesztésével szeretnék megkönnyíteni konfliktushelyzeteik megoldását, megtanulni szükségleteik beazonosítását, érzéseik pozitív és negatív észlelését és elengedését, gondolataik megfogalmazását, ellenvéleményük kinyilvánítását, érdekeik képviseletét és a dialógikus közös gondolkodás teremtő terében rátekintenek személyes és családi konstellációjuk belső dinamikájára is. Asszertiv  kommunikáció, co-counselling alapú társas támogató jelenlét, önismeret biblioterápiás alapokkal, teremtő dialógus és mindfulness meditáció.

Mit jelent az asszertív és együtt-érző kommunikáció és társas támogató jelenlét?cropped-safe_image2.jpg

Az asszertív viselkedés és hiteles kommunikáció, a co-counselling alapú társas önismeret gondolataink, érzéseink, szándékaink nyílt, őszinte, egyenes és együttérző módon való kifejezésének képessége. Érdekeink érvényesítése mások érdekeinek tiszteletben tartása mellett. Segít, hogy felelősséget vállaljunk magunkért és tetteinkért, anélkül, hogy másokat bírálnánk, vagy hibáztatnánk. Segít konstruktív megoldást találni akkor, amikor a konfrontáció elkerülhetetlen

Hugs2 Mindennapjainkban, emberi kapcsolatainkban számtalan konfliktushelyzet adódik. Nem mindegy, hogyan éljük meg, és  hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket. Nem mindegy, hogy kommunikációnk segíti, vagy gátolja érzelmeink és gondolataink  helyes kifejezését. Merünk-e nemet mondani, merjük-e érdekeinket érvényesíteni, s ha igen, tudjuk-e ezt  oly módon tenni, hogy ezzel ne romboljuk, hanem erősítsük családtagjainkkal, barátainkkal,  kollégáinkkal, környezetünkben élőkkel való kapcsolatunkat?

Mindeközben tudunk-e és merünk-e a másikra nehéz, érzékeny és gyakran segítségért kiáltó helyzetekben támogatóan és odafigyelően, de nem

coco logo
coco logo

megoldási kényszeredettséggel valaki mellett állni? Őt úgy meghallgatni, hogy figyelmünk teremtő csendjében önmagára találhasson.

Tudunk-e hitelesen, élő és éltető jelenlétben másokkal és önmagunkkal együtt lenni?

Ezt fejlesztjük a cocounselling, az asszertivítás, a családállítás, az éber jelenlét és a dialógus módszereivel. Mindez a JelenLét műhelyek alapozását adja és egyúttal bekapcsolódhatunk a CCI nemzetközi közösség munkájába is.

Miért jó, ha képesek vagyunk asszertíven és együtt-érzően kommunikálni és egymás belső fejlődésében támogatóan jelen lenni? 

  • Tudunk határozottan, indulatok nélkül, empátiával reagálni a konfliktusokra
  • Segít az önmagunkkal és mások kapcsolatos jó érzés megteremtésében/fenntartásában
  • Egymás kölcsönös értékelésének fejlődéséhez vezet
  • Növeli önértékelésünket és Segít céljaink elérésében
  • Kevesebbszer bántunk meg és idegenítünk el másokat
  • Csökkenti a stresszt és a szorongást
  • Több harmóniát, boldogságot élhetünk meg
  • Megvéd minket attól, hogy mások kihasználjanak
  • Segít a döntéshozatalban, a szabad akaratú választásban
  • Lehetővé teszi pozitív és negatív érzéseink és gondolataink széles skálájának kinyilvánítását, verbális és nem verbális eszközökkel egyaránt

imageEbben segít a JelenLét I. 40 órás műhelye. A képzés során elméleti és gyakorlati elemeket ötvözve, saját példák, élmények, tapasztalatok elemzésén keresztül tanulják, tapasztalják meg a résztvevők az asszertiv kommunikáció használatának előnyeit, a teremtő figyelem éltető erejét, a társas támogató jelenlét alapjait, és mindennek következtében javulnak emberi kapcsolataik, kevesebb stresszt élnek meg mindennapjaik során, személyiségük pozitívan változik, napjaik harmonikusabban telnek – és ezáltal sokat tesznek életük teljessége érdekében.  Ez a tréning megismerteti a résztvevőt az asszertiv jelenlét, az önérvényesítő és együtt-érző kommunikáció jellemzőivel és gyakorlatával. Összehasonlítást nyújt a különböző viselkedésmódokkal, segít a régi, esetleg helytelen viselkedésminták korrigálásában. A helyzetgyakorlatok során bőven biztosít lehetőséget az asszertív kommunikáció technikájának elsajátítására, gyakorlására.

0A műhelyt vezeti: Ruzsa Ágota

Ágota fejlesztő és segítő szakemberként több, mint 25 éves tapaszatalattal rendelkezik csoportok vezetésében, tréningezésében, képzésében. Napjainkra munkájában szervesült az elmúlt 25-30 év tapasztalata, tanulása, amely a helyzet és a jelenlét terében  bomlik ki és visz előre, még a készségfejlesztő műhelyek kereteiben is. Ez a  szemléletet már a teremtő tér facilitátorának tudatával találkozik, kevésbé tanít, sokkal inkább teret ad a résztvevők kibontakozásának, tudását úgy osztja meg a résztvevőkkel, hogy azok az ott megtapasztaltakat és megtanultakat képesek lesznek a képzést követően a mindennapjaikban használni és alkalmazni.

Jelentkezés feltételei

A műhely díjazása: 35 000 – 75.000 Ft+Áfa/fő ( 12.000 regisztrációs díj minimum a diákoknak és munkanélkülieknek is).
Az ár tartalmazza a 2×1.5 napos és 6×3 órás műhelyt, képzési anyagokat, és minden résztvevőnek egy családállítást a gyakorlási terekben. A műhely ára 3 részletben is fizethető. Az első részletet a műhelyt megelőzően 10 nappal kell befizetni, a második és harmadik részletet pedig a 2. hosszú napon. A tréningalkalmak minimális létszáma 12 fő. A részletfizetés lehetősége és a minimális 12 fős létszám azt is jelenti, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, hogy mind a 40 óra árát befizessük, mert ha nem így tesszük, az a többiekre ró többlet terhet, vagy jelenti a műhely megszakadását. Ösztöndíj és önkéntes munka 12 fő jelentkező után természetesen elérhető.

Ellátás: mindenki lelke-konyhája legjavát a közösbe magával hozza

Jelentkezés: Online és itt. 

JelenLét Transzformációs éves műhely” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s