Telihold-Wesak

Hétfőn, május 04-én 04:43h a Bika teliholdján  ünnepelhetjük a WÉSZAKH fesztivált, ami a három nagy telihold-periódus második ünnepe.

„…Ez az ünnep különleges jelentőséggel bír, a legfőbb spirituális hatás napja, megszentelt esemény! E napon a megvilágosodás erői, melyek Isten szívéből áradnak, beáramlanak az emberi tudatba…..”

A legtöbb, amit tehetünk, amivel leginkább erősíthetjük ezt a jelentős ünnepet, hogy a teliholdat megelőző 2 napon, a telihold napján és az utána következő két napon, többször mondjuk el napközben a „Nagy Fohászt”: napkeltekor, délben, du/5 órakor és naplementekor, valamint a telihold pontos időpontjában, hétfőn 04:43-kor, hogy megidézzük és rögzítsük az emberiség tudatában a most elérhető erős spirituális energiákat!

Ajánlom figyelmetekbe: http://www.lucistrust.org/en/meetings_and_events/three_major_spiritual_festivals/the_wesak_festival Ezen a linken látható egy rövid ’klipp’ a Wesak Fesztiválról, a Lucis Trust honlapján!

A Bika meditációs kulcs mondata: ” Látok, és mikor a Szem kinyílik, minden fény.”

„….Vészakh ünnepekor az emberiség azon közös feladata, hogy együttes meditáció és fohász által a fény és szeretet energiáit behívja, nagy impulzust kaphat. A belső csend fenntartásával, fókuszált figyelemmel a résztvevők beleolvadhatnak ezen szellemi erő áramába, így teljesebben szolgálhatják az emberiség szükségletét. A Vészakh Ünnep öt napos periódusa Bika teliholdkor a teliholdat megelőző két napból, az ünnep napjából és a két rákövetkező napból áll. A telihold pontos órája nagyon nagy jelentőségű, mert ekkor a nap és a föld közvetlen, akadálytalan összhangban állnak. Mintha nyitva lenne egy ajtó a spirituális Hierarchia és az emberiség között, ami a tudat oly mértékű tágulását teszi lehetővé, mint semmikor máskor az év során. Intenzív erőfeszítésünkkel együttműködhetünk, hogy fokozzuk az emberiség új és szintetizáló erőkre való érzékenységét, amely erők a Vészakh ünnepe során csoportos meditációs munkával szabadíthatóak fel és áramolhatnak be. ….Aktív csoportbeli részvételünkkel és a Vészakh-ünnep nyújtotta együttműködési lehetőséggel segíthetjük az isteni Terv beteljesülését és a beáramló energiák planetáris tudatba lépését.”   (A magyar fordítást készítette: MI-TI-ÉN Alapítvány)

Következő, a “Jóakarat Fesztivál” –  Ikrek teliholdja: 2015. június 02. 18:22h.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s