Wesak/Vészák telihold

Április 27-én, kedden, hajnali 05:33-kor van a  Bika telihold,Vészák, ami a Három  nagy Spirituális Fesztiválból Buddha ünnepe.

“A Bika telehold idején ünnepelt Wesak Fesztiválról azt tartják, hogy az az év legnagyobb spirituális lehetősége. A buddhisták számára ez az ünnep a Buddha születését, megvilágosodását és halálát jelzi. A kortalan bölcsesség tanításában a Wesak élő eseményt jelent, azt az időpontot, amikor a Buddha nagy áldása az egész világra kiárad. Ez az áldás szokatlan élet- és spirituális stimulácót eredményez, amely szerte a világon élettel tölti föl a jóakaratú emberek törekvését.” (LucisTRust_2019)

 A Bika telihold kulcs mondata: ” LÁTOK ÉS AMIKOR A SZEM KINYÍLIK, MINDEN FÉNY!”

„..…a legerősebb a globális gondolatformákból az emberiség tudatában az, amit a wesak fesztiválból a spirituális aspiránsok és tanítványok építettek az évtizedek során.Ez egy folyamatban lévő kreatív munka, amelyben mindannyian részt vehetünk a fesztiválhoz kapcsolódó gazdag belső képek és jelentőségek átgondolt tükrözésével

Ebben a törekvésben a Bika csillagjegy csodálatos kulcsmondata segít bennünket:. : „Látok, és amikor a szem kinyílik minden Fény”. Ez a mondat maggondolatként használható annak érdekében, hogy az elmét a kontempláció magasabb fokára emeljük….

Jeremy Taylor „Az intellektustól az intuícióig” című könyvéből vett idézet szerint: “…átmenetet jelent ez az intenzív meditációból abba a kontemplációs állapotba, amely Isten csodáinak látványához vezet, amint az emberi lélek az isteni fény birodalmába lép”.” (Lucis Trust_2021)


Aktív csoportbeli részvételünkkel és a Vészakh-ünnep nyújtotta együttműködési lehetőséggel, közös – tudatos meditációkkal, a beáramló energiákkal, erősítsük a jelen világhelyzet “gyógyítását“,  a változást!

.Következő, a “Jóakarat Fesztivál” –  Ikrek telihold: 2021. május 26.

——————————————————-

“A Vészakh, Buddha nagy keleti ünnepe a legfőbb spirituális hatás napja. Nem csupán megemlékezés, hanem élő esemény, megszentelt szertartás, amely minden évben Buddha, Krisztus és az egyesült spirituális Hierarchia között zajlik, és áldásként árad bolygónkra. Ez a szertartás jelöli a spirituális év csúcspontját, és az egész emberiség törekvésének vitalizálását szolgálja. E napon a megvilágosodás erői, melyek Isten szívéből áradnak, beáramlanak az emberi tudatba.

Jelenleg a keresztény vallás, a buddhizmus és a hinduizmus is más-más spirituális eseményeket tart fontosnak, szent napjaik különböznek egymástól.

De egyre több eltérő hitű spirituális beállítottságú ember kezdi felismerni az azonos szent napok megtartásának fontosságát. Az erőfeszítés egysége erőteljes spirituális erőforrást és egyesült spirituális fohászt hoz létre, amely választ vált ki az evolúciónk mögött álló Lényekből.

Nagy változás és várakozás korában élünk. Világszerte sokan érzékelik, hogy közel a Világ Tanítójának visszatérése. A keresztény hit Krisztusnak nevezi, a Buddhisták Maitreya eljövetelét várják, a muszlimok Mahdi Imam-ért imádkoznak. Minden külső esemény mögött, védőpajzsként, megvilágosodott, fénnyel teli egyének csoportja áll, akiket spirituális Hierarchiának, Illuminatinak, Nagy Megvilágosultaknak vagy a Bölcsesség Mestereinek neveznek. Ez a csoport – az általunk emberi evolúcióként ismert nevezett állapoton túljutva – a fény és szeretet forrásaként áll, és inspirálja, stimulálja az emberi és a planetáris felemelkedést előmozdító erőfeszítéseket.

Vészakh ünnepekor az emberiség azon közös feladata, hogy együttes meditáció és fohász által a fény és szeretet energiáit behívja, nagy impulzust kaphat.

A belső csend fenntartásával, fókuszált figyelemmel a résztvevők beleolvadhatnak ezen szellemi erő áramába, így teljesebben szolgálhatják az emberiség szükségletét. A Vészakh Ünnep öt napos periódusa Bika teliholdkor a teliholdat megelőző két napból, az ünnep napjából és a két rákövetkező napból áll. A telihold pontos órája nagyon nagy jelentőségű, mert ekkor a nap és a föld közvetlen, akadálytalan összhangban állnak. Mintha nyitva lenne egy ajtó a spirituális Hierarchia és az emberiség között, ami a tudat oly mértékű tágulását teszi lehetővé, mint semmikor máskor az év során.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s