AGA 30

letöltés       AGA 1990-2020: 30 év. 

1989. kora őszén, Szepes Mária néni és Wictor Charon özvegye, Sínai Magdi nénivel közös ebéden beszélgettünk az alapítvány indításáról, céljáról és nevéről. Az Ariadne Gaia nevet meghallva Mária néni  – egy Charon előadásra utalva –  azonnal jelezte, hogy a labirintusból, az élet kaotikus, földi zavarából csak felfele, a lélek és szellem kibontása, majd földi megnyilatkoztatása révén van kijárat… ez a mi Ariadne fonalunk.

Emlékező, tisztelgő rendezvények az év során közösen számos, anno az AGA-ban “csíráztatott” és/vagy nevelgetett szervezetekkel közösen tartunk.  érdemes a honlapokat figyelni.
Az alábbi szervezetekkel közösen elindítjuk az Collegium ONLINE Danubius programot, amelynek célja három kiemelkedő területen az érintetteket segíteni, olyan dialógikus tanulási tereket teremteni, ahol a kölcsönös lelki és szellemi rezonancia által sikerül új megközelítésekkel és tudásokkal, épességekkel és gyakorlatokkal az Új Korba, a most kibontakozó, de egyelőre nagyon is vészterhes változásokkal induló társadalmi átalakulásban Charon ladikján átevezni a túlparta. A három kiemelt terület a

Új Tudományok – Ősi hagyományok találkozási pontjában összeérő szemléletek és praxis a gyógyítás – oktatás – vezetés területén.

Gyógyulás-Gyógyítás:

Magyar CoCounselling közösség idén nyáron tartja (online vagy személyesen) azt az évenkénti nemzetközi, európai találkozót, melyet először 1989-ben volt esélyünk nekünk megszervezni. S azóta is minden 5-évben nálunk a házigazdai szerep.

Tűzmadár alapítvány szakmai műhelye.  ahol az alapító, Rohánszky Magda előtt tisztelgünk, aki egyúttal 10 éven át 1990-2002-ig az AGA kuratóriumának tagja, egy ideig elnöke is volt.

Pszicho-spirituális fejlődés:

Az AGA fókuszált szervezeti egysége, a Charon Intézet, amely a mai új helyzetben  elsősorban nem W.Charon hagyatékának feldolgozására koncentrál, hanem a charoni Új Eonba történő átmenet segítőjeként “Charon ladikjába” hívja mindazokat, akik így akarnak embertársaiknak segíteni a kibontakozó új világba történő átkelésben. Egyéni fejlődés és az AGA másik önálló projektjben a collective gyógyulásra és az ősi bölcsességre irányul figyelmünk nagycsoportos kollektiv gyógyulási és teremtő folyamatokat segítő teremtő terek kialakításával. A Wisdomweavers közösség erősítése.

Oktatás – vezetés – facilitálás

SoL Hungary – SoL Intézet, majd a SoL Akadémia, amelyben az AGA-ban elindult dialógusok és tanuló szervezeti alapok öko-spirituális aspektusával ismertettük meg a hazai érdeklődőket a szervezeti (üzleti és oktatási) és társadalmi transzformáció új eszközeivel, módszertárával és szemléleti változásaival.

Kiemelt eszközként a személyes, belső tanítói-oktatói és vezetői kompetenciák fejlesztését tartjuk a legfontosabbnak a Mindfulness alapú rendszerpedagógia, rendszertudatos facilitálás és együttérző vezetés területén.
A SoL Hungary támogatásában, de önálló autonómiával működik a Magyar Facilitátorok Társasága: TérTeremtők közössége. 
Emellett voltak, nevelkedtek és inspirálódtak köreinkben sokan mások, akik az elmúlt 30 évben önálló, erős és autonóm szakemberekké vagy épp szervezetekké fejlődtek ki.  Örülünk sikereiknek és annak is, ha valami visszajelzéssel, programmal kapcsolódni akarnak az AGA 30.

Történetünk dióhéjban. 

1990-ben januárban hagyták jóvá az Ariadne Gaia Alapítványt, és ekkor már teljes intenzitással elkezdtük a munkát Ruzsa Ágota, társ-alapító és Rohánszky Magda, kuratóriumi társunk segítségével a Magda által felajánlott Szép utcában.
Talán néhányatok emlékszik is.

első szórólapunk,1990
szórólap 1990
Kezdtük 1989 novemberésben  David Lorimerrel, aki akkoriban volt az NDE (halálkközeli Élmények) nemzetközi társaságának vezetője és a Scientific and Medical Network titkára.
Őt hamarosan követte az ő ajánlására 1990. tavaszán Gill R Wright, akivel Londonban Ruzsa Ágota találkozott az akkoriban híres Hale klinikán. Találkozónkat látogatás követte évtizedeken át az alábbi képzések kíséretében: 7 sugártan és Spirituális-ezoterikus  pszichológia, a Vibrációs gyógyítás, és Bach virágterápia hazai megszólaltatója, tanítója az AGA támogatásában és szervezésében és mostanra önálló csapat által.

Sokan a mi segítségünkkel kijutottak a Schumacher Kollégiumba, és a Ruth White vezette és Lorna St Aubyn támogatásában Le Plan gyógyító iskolába Dél-Franciaországban és az Emissary közösségekbe az USA-ba, Franciaországba vagy épp Angliába…

Le Plan-ban találkozott Rohánszky Magda Jonathan Horowitz sámán counselling módszerével, melyet hazahozott és Jonathannal együtt újraéledt, azaz elindult egy aktiv sámán gyógyítást mívelő kör…

Saját erőforrásainkból már az elejétől az asszertivítás képzést, melyet először még az AGA előtt Mary Corr ismertette meg velünk, majd 1989-1990-ben Anne Dickson vezetésével a képzést is elindítottuk, a Cocounselling, Hatos fogat-coaching és támogatói képzés és a Gordon tréningek, attunement és meditáció, majd később a kollektív gyógyítás csoportok, rendszerállítás és mindfulness alapú képzések keretei között gazdag teret nyitottunk a belső úton haladóknak.
Az általunk szervezett Julian Bernard Bach virágterápia megihlette azt a baráti közösséget, akik aztán megalapozták a hazai közegben a Bach cseppek előállítását, a Hieronymus Bock Hagyományos Gyógynövényismereti Iskolában.
Mindez azóta itthon elterjedt, gazdagodott és a résztvevők tudásával kivirágzott a maga sajátos irányaiba.
Otthont adtunk kicsi inkubációs műhelyként pl. a korai NLP képzéseknek, melyek egy társunkat teljesen elindítottak ezen az úton, a shiatsu képzésnek, melyből szintén egy gyönyörű iskola nőtt ki, a tanuló szervezetek módszertanának, amiből a SoL Hungary és Intézet nőtt ki és ebből a dialógikus, bohmi dialógus és ART of Hosting típusú módszereknek és a grafikus facilitálás, amely szintén szárnyat adott egy volt kollégánknak. De ennek eredménye a SoL Akadémia is, ami a vezetésfejlesztés és a Facilitátor képzés és rendszerszemléletű oktatás tere.
Itt indult el a Tűzmadár program, amiből a Tűzmadár a Minőségi életért virágzott ki. Közben életre keltettük az egyik alapítónk, Wictor Charon és özvegyének tiszteletére a Charon Intézetet ( nem összetévesztendő más, hasonló nevű intézménnyel!).
Idén igyekszünk mindezt egy-egy program keretében ismét elérhetővé tenni és kitekintés adni arról, ahogy ez továbbél és tovább fejlődött. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s