AGA 30

letöltés       AGA 1990-2020: 30 év.image002.gif
1989. kora őszén, Szepes Mária néni és Wictor Charon özvegye, Sínai Magdi nénivel közös ebéden beszélgettünk az alapítvány indításáról, céljáról és nevééről. Az Ariadne Gaia nevet meghallva Mária néni  – egy Charon előadásra utalva –  azonnal jelezte, hogy a labirintusból, az élet kaotikus, földi zavarából csak felfele, a lélek és szellem kibontása, majd földi megnyilatkoztatása révén van kijárat… ez a mi Ariadne fonalunk.

1990-ben januárban hagyták jóvá az Ariadne Gaia Alapítványt, és ekkor már teljes intenzitással elkezdtük a munkát a Szép utcában. Talán néhányatok emlékszik is.

Kezdtük David Lorimerrel, aki akkoriban volt az NDE (halálkközeli Élmények) nemzetközi társaságának vezetője és a Scientific and Medical Network titkára. Őt hamarosan követte az ő ajánlására Gill R Wright, akivel Londonban találkoztam-akkoriban a híres Hale klinikán. Találkozónkat látogatás követte évtizedeken át az alábbi képzések kíséretében: 7 sugártan és spirituális pszichológia, a Vibrációs gyógyítás, és Bach virágterápia hazai megszólaltatója, tanítójak lett az AGA támogatásában és szervezésében.

Sokan a mi segítségünkkel kijutottak a Schumacher Kollégiumba, és a Le Plan gyógyító iskolába Dél-Franciaországban és az Emissary közösségekbe számos életművészete képzésre USA-ba, Franciaországba vagy épp Angliába…

Le Plan-ban találkozott Rohánszky Magda Jonathan Horowitz sámán counselling módszerével, melyet hazahozott és Jonathannal együtt újraéledt, azaz elindult egy aktiv sámán gyógyítást mívelő kör…

Saját erőforrásainkból már az elejétől a cocounselling, Hatos fogat-coaching és tanácsadói képzés, asszertivítás és a Gordon tréningek, attunement és meditáció, majd később a kollektív gyógyítás csoportok, rendszerállítás és mindfulness alapú képzések keretei között gazdag teret nyitottunk a belső úton haladóknak.
Mindez azóta itthon elterjedt, gazdagodott és a résztvevők tudásával kivirágzott a maga sajátos irányaiba.
Idén igyekszünk mindezt egy-egy program keretében ismét elérhetővé tenni.
Miközben egy újjáébredő, a személyt és a közösséget, a társadalmi gyógyulást és megújulást támogatandó új programokkal is jelentkezünk…

430076_305071419558247_301137121_nA cocounselling, melynek honlapján többet olvashatnak a képzésről, most már gazdagodik a mindfulness alapú tudással, hisz már a kezdetek kezdetén erre épült, csak akkor a nyugati társadalmakban még nem így hívták. Mi a coco körökben szabad figyelemnek nevezzük…

Ez a képzés ugyanakkor az MBSE, mindfulness alapú rendszerpedagógia és az MbSF Mindfulness alapú rendszerFacilitátor képzés kötelező önfejlesztő modulja is..
A nemzetközi nyári, CoCounselling találkozót mi, a magyar közösség szervezi idén és arra már tud jöni az, aki ebben a félévben elvégzi az alapképzést..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s