És ha ennek vége???

Vajon lehet-e vége, ha mi nem változunk?
Hisz már évtizedek, sőt évezredek óta tudjuk, hogy komoly átalakulások forgásában alakul, változik és bontakozik ki éeletünk, világunk személyes és planetáris szinten egyaránt.

De mintha az utolsó viláégést elfelejtettük volna. (1914-1945) és a traumák és fájdalom okozta fátyol tudatunkat elhomályosította volna, sőt egy vak és értelmetlen és pusztító fogyasztás, kétségbeesett mohóság és félelem vezérelte gazdaság és hatalom markaának szorításában éltünk volna.

Ezt a gazdasági buborékot, határtalan fogyasztást, felhalmozást a mi társadalmunk sem tudta megállítani. Sőt hazánk is beállt a sorba a rendszerváltást követően. Majd a 2000. évektől még erősebb felhalmozás, kétségbeesett gyarapodás és ezzel párhuzamosan hatványozott elszegényedés vwett urrá rajtunk.

Talán most megállunk és a haláltáncban új életre ébredünk.

Ennek már nagyon erős hangja volt hallható az utóbbi években a civil és a gazdasági körök perifériáján is. Végre hallható lett a média szánára is az, ami oly régen helyet kért magának.
Ariadne fonala a labirintusba tévedt emberiség számára. A labirintus mélyén pedig a mi minotauruszunk az ember-állat kinek vad éhsége kiapadhatatlan. E mohó éhség, ami most megtorpan.
Csend, szünet és új értékrend van kibontakozóban.
Ennek az új rendnek már eddig is sok-sok szószólója volt, az ökológia, a tudomnyos forradalom, a szellemi-spirituális és pszichológiai jelzések, a kollektiv tramuák oldását és gyógyulását segítő globális megmozdulások, ellenerők utcán és parlamentekben (bár épp ellenerőként voltak a leg hatékonytalanabbak), míg az új ökotudatos és lelki-szellemi, támogató közösségek száma megsokszorozódott, országos és összeurópai és planetáris összefogások erősösdtek.

… Én dolgozni akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.
JA.

És
álljon itt még 3 tanács, üzenet és gondolat.

What if…Mi lenne, ha..angolul és magyarul
Fehér Sas, hopi indián üzenete, angolul és magyarul
Gill Wright, metafizika tanítónk üzenete, angolul és magyarul.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s